Blog /

Recente artikelen

Het belang van een goed logo


Goed Logo


Waarom is een goed logo of een goede huisstijl zo belangrijk? Ieder bedrijf heeft een logo nodig, maar niet ieder bedrijf besteedt er evenveel tijd en aandacht aan. Een goed logo kan het verschil maken voor de klant om wel of niet voor u te kiezen. Het logo bepaalt namelijk in grote mate de uitstraling van uw bedrijf. Als uw logo niet de professionaliteit uitstraalt die de klant zoekt of verwacht, dan zal hij eerder op zoek gaan naar een ander bedrijf.

Een logo zegt dus iets over de identiteit van het bedrijf (ook wel de corporate identity). Deze identiteit zou weerspiegeld moeten worden in de huisstijl van het bedrijf. Alle communicatiemiddelen moeten duidelijk maken wat het bedrijf doet en waar het bedrijf voor staat. Een sterk logo en een consequente huisstijl gaan jaren mee en dragen bij aan herkenbaarheid, onderscheidend vermogen en consumentenvertrouwen. En dat vertrouwen draagt weer bij aan het commerciële succes: omzet. Het logo moet opvallen, passen bij de identiteit van het bedrijf en een sterke verbinding maken met de doelgroep. Als dat niet het geval is, dan kost dat uiteindelijk omzet en is het dus tijd voor een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Wanneer weet je of het tijd is voor een nieuw logo?

- Als je merkt dat je logo niet meer past bij de uitstraling die je bedrijf heeft.

- Als je klanten je bedrijf niet associeren met het product dat je aanbiedt.

- Als je logo niet voldoende onderscheidend vermogen heeft.

- Als klanten overlopen naar de concurrent, doordat je huisstijl geen professionaliteit uitstraalt.

- Als je een nieuwe marketingstrategie wilt volgen met je bedrijf, waar je logo niet bij aansluit.

Heeft u het idee dat een van bovenstaande punten voor uw bedrijf geldt, dan zou u eens moeten overwegen om een nieuw logo te laten maken. Maar laat het dan wel door een professional doen, want anders zit u over een tijdje weer met hetzelfde probleem.

 


p.s. Vindt u dit artikel interessant en wilt u het delen met anderen? Klik dan op één van onderstaande buttons.

  

Archief

Hier vindt u binnenkort een overzicht met oudere blogberichten.